Om Annika och teamet

Bli en del av ett vinnande team!Hos galopptränare Annika Sjökvist erbjuds toppfaciliteter för att träna galopphästar och ett härligt team av kompetenta och engagerade medarbetare. 

Faciliteter:
  • 24 boxar i modernt stall
  • Skrittmaskin för åtta hästar med tak
  • Tävlingbana dirttrack som hålls öppen året runt.
  • Tävlingsbana gräs
  • Hinderbana tävling samt träningshäckar.
  • Rakbana - 1000 m sand
  • Stora fält att rida ut på
  • Hagar
  • Longervolter

Lite om verksamheten

Annika Sjökvists hästar har vunnit över 120 segrar och den största vinsten är i den klassiska löpningen Jockeyklubbens 2000 Guineas med hästen Arabianranta. De senaste åren har Annika Sjökvist legat på en stabil topp-5 plats över Bro Parks tränare.

Målet med verksamheten är att hela tiden förbättra kvalitén på hästmaterialet och fortsätta hålla oss kvar i toppen. Nya unghästar köps in och vi hoppas hitta nya stjärnor åt våra ägare. Hos oss är alla hästar och hästägare lika viktiga och tas om hand om med samma engagemang. 

Annika Sjökvist har haft sitt stall på Bro Park sedan anläggningen öppnade år 2016. Starten var något blygsam med plats för tio hästar, och till dags dato har Annika arbetat upp sin verksamhet så att hon kan hålla 24 galopphästar i träning.

Inte en enda detalj får lämnas åt slumpen.

Annika är erkänd för att vara noggrann, där allt från daglig omvårdnad av hästen, till foder, träning, förebyggande vård, skoning och ett gott horsemanship, sker med samma noggrannhet.

Varje häst är en egen individ med sina speciella egenheter, och vi försöker hitta det lilla extra som passar just den hästen. Det kan handla om dressyrträning för att mjuka upp en stel kropp, eller att inte alltid träna på galopprakan, utan rida i flera olika miljöer såsom skog, fält och ridbana. Ofta tränar vi i grupp vilket gör underverk för en häst som är lite tittig eller behöver få bättre självförtroende. Små, enkla trick kan göra väldigt stor skillnad ute på tävlingsbanan. Jag använder mig av duktiga ryttare som rider hästarna i form och bra balans och rider med fina händer och hjälper. 

Vi som arbetar på Stall Sjökvist är tacksamma över att vi har nära samarbete med skickliga specialister. Det en ynnest att samarbeta med veterinär Nils Ronéus som arbetat framgångsrikt med tävlingshästar i hela sitt liv, våra skickliga hovslagare Tommy Nilsson och Erik Engblom som båda har stor erfarenhet av känsliga fullblodshovar. Vid behov tar vi också hjälp av en duktig equiterapeut Jessica Ryderling som med sina kunniga händer snabbt får stela muskler att bli smidiga igen. 

Information till, och kontakt med våra hästägare, är viktiga delar av en fungerande träningsverksamhet och har hög prioritet. Stall Sjökvist har en Facebook-sida som uppdateras så gott som dagligen. Stallet är öppet för besök av hästägare under förmiddagarna, och efter träningen på lördagar brukar både hästägare och vänner samlas för en uppskattad gemensam fika eller brunch.

Bro Park är en anläggning med flera träningsbanor, samt en fin tävlingsbana som arrangerar tävlingar året runt. Det tar bara fem minuter att leda hästarna från stallet till banan, vilket är en enorm fördel då antalet resor med hästarna kan minimeras.

Annika Sjökvist

Jag vill skapa en plats där hästar, personal och hästägare trivs, och gemensamt tar del av alla steg mot vinnarcirkeln. Det är inte bara segrarna i sig som är viktiga utan även upplevelserna efter vägen. Jag är så tacksam över att få arbeta med min största passion i livet.”

Teamet

Jennifer Falk

Jennifer är assisterande tränare och rider turer.

Marika Masuhr

Marika är hästskötare och rider turer. Är amatörryttare och siktar på att ta ut lärlingslicens i år.

Kristina Svinhufvud

Rider turer, siktar på att snart rida sitt första lopp som amatörryttare.

Karin Brolin

Hästskötare och lär sig rida galopphästar

Ulrika Homquist

Jockey och rider turer

Ellinor Ståbi

Hjälper till på ledig tid

Mia Heinrich

Rider turer 

Pauline Von Shinkel

Rider turer

Emilie Backlund

Hjälper till på tävlingsdagar 

Anki Kleist

Fotograf och hjälper till att uppdatera sociala medier

Tommy Nilsson

Hovslagare och alltiallo

Iska

Maskot och vaktar fikarummet

En grupp med fem tvååringar ute på tur.

Kontakt:

Tränare: Annika Sjökvist: 076-8065232, sjokvistannika@gmail.com

Ställföreträdare: Jennifer Falk   0702-79 57 75

Besöksadress: Stall 3 på Bro Park (Önsta allé, 197 93 Bro)