Andelar till salu - Moloch Sacc/ Racehorses and Bubbles

Moloch Sacc

Gå med i Racehorses and Bubbles - ett nytt koncept med 30 andelar

Nu kan du bli andelsägare utan att oroa dig för oväntade utgifter! Med Racehorses and Bubbles har du alltid en fast månadskostand och får din del av prispengarna utbetalda två gånger om året.  Kostnaden är endast 2000 kr i inköp och 940 kr i månadskostnad.

Moloch Sacc

Nu är ni välkomna som delägare i 2:åriga MOLOCH SACC. Många som följt stallet en tid känner väl till denna fina häst.
Moloch har kvalat på bra tid, debuterade väldigt bra som trea, sedan gick han direkt ut i ett storlopp (SM för tvååringar) där han blev störd på upploppet och slutade oplacerad.
Han har ett underbart temperament och ett unikt utseende med sin annorlunda teckning. Han är rejäl och långbent, helt korrekt och ett stort markvinnande steg.

 Eftersom han är SVENSKFÖDD så får han även tillägg på 40 % hästägarbonus på insprungna prispengar i öppna löpningar.  
Moloch har tagit sina lopp bra och kommer göra ytterligare starter under hösten.

Racehorses and Bubbles konceptet- hur fungerar det?

Inköpkostnad?
En andel à 3,33 % kostar 2000 kr (inkl moms) i inköp. Totalt finns 30 andelar tillgängliga och man får gärna köpa flera andelar om man vill.

Rabatt: Alla som är delägare i Forward Focus får hela 500 kr i rabatt på inköpspriset och betalar alltså bara 1500 kr (inkl moms) i inköp!

Vi har på kort tid redan fått in nästan 20 härliga delägare och stallnamnet är registrerat “Racehorses and Bubbles”. Hans nya dress är jättesnygg: blå med vitt axelskärp och vit mössa, se bild. Det finns alltså ca 10 andelar kvar och det är först till kvarn som gäller.


Månadskostnad?

En fast månadskostnad på 940 kr (inkl moms).


Hur fungerar det?

Upplägget är nytt och bygger på ett koncept med fast månadskostnad vilket innebär ett riskfritt hästägande. Du behöver aldrig oroa dig för stora, oväntade utgifter utan betalar samma belopp varje månad. Här kan man slappna av och bara njuta av allt det roliga med att ha galopphäst.


Prispengar?

Två gånger om året utbetalas din andel av hästens intjänade prispengar. Ryttarprocent till jockeyn (10 %) och tränarprocent (10 %) dras av från prispengarna på sedvanligt vis innan utbetalning. Senast den 31/ 6 och 31/12 får du prispengarna direkt in på ert konto tillsammans med ett kvittounderlag.


Tidsperiod?

Avtalet gäller från idag till och med 31.12.2022, sedan beslutas gemensamt med tränaren och delägarna om hästen skall vara kvar i träning, vilka delägare som vill fortsätta som andelsägare och hur upplägget skall se ut.


Vad täcker månadskostnaden?

Månadskostnaden på 940 kr (inkl moms) är beräknad för att täcka ALLA kostnader som uppkommer löpande, bland annat:

 • Träningsavgift

 • Skoning

 • Försäkring

 • Utrustning

 • Transporter

 • Veterinärvård

 • Avmaskning

 • Tandvård

 • Anmälningar, startanmälan

 • Eventuella insatser till insatslopp

 • Ridarvode till jockey

 • Massage och friskvård

 • Administration för konsortiet

 • Månadskostnaden är inklusive moms.Hur gör jag för att bli andelsägare?

Det är enkelt att bli andelsägare:
Betala inköpskostnaden för andelen 2000 kr  till bg 619-6554. Alternativt 1500 kr om du redan är andelsägare på Forward Focus.
Märk betalningen med Moloch Sacc + ditt namn. Genom att betala in accepterar du din förpliktelse att betala in månadskostnaden för din andele varje månad fram tills 31.12.2022.  Du kommer få ett bekräftelsemail med kvitto så snart din betalning är registrerad. Inom ca två veckor ett välkomstpaket på poaten,  innehållande ditt andelsbevis och avier för kommande månadskostnader

Maila dessutom följande uppgifter till till Annika Sjökvist

sjokvistannika@gmail.com

 1. Namn:
 2. Personnummer:
 3. Adress:
 4. Postadress
 5. Email:
 6. Mobilnummer:
 7. Ditt bankkonto inkl clearingnummer (för kommande utbetalning av prispengar).

Fler frågor:

Vad händer om hästen avslutar sin träning i förtid?

Om en framtid som galopphäst inte längre är aktuell, till exempel på grund av:

 • Skada som leder till att framtiden som galopphäst är över.

 • Akut skada som leder till att hästen behöver avlivas/dödsfall.

 • Upprepad ovilja att delta/prestera i galopplopp.

I dessa fall tar tränaren beslut att träningen skall upphöra i förtid. Om möjligt säljs/omplaceras hästen som ridhäst i gott hem. Så snart hästen lämnar träningsstallet så meddelas andelsägarna att avtalet upphör och därmed även månadskostanden. Eventuella tillgodohavande, prispengar/del av försäljningsbelopp redovisas och betalas ut till delägarna vid nästkommande månadsslut.


Bristande betalning?

Om ägaren till andelen inte betalar sin månadsfaktura på sextio dagar från förfallodatumet så övergår andelens äganderätt till tränaren. Alla förfallna betalningar skickas vidare till inkasso och avtalet upphör.


Information och ägarträffar?

Som andelsägare blir du löpande uppdaterade via mail. Det kan handla om träningsform, kommande starter m.m. Vi kommer att arrangera stallträffar och andra evenemang där alla delägare kan träffas. Ni är även välkomna till stallet för att följa träningen. Givetvis möts de som kan i ägargänget upp och hejar fram er häst på tävlingsbanan!


Vi siktar på härliga framgångar, mycket bubbel och ännu mer trevlig gemenskap!

Jag ser fram emot att få roliga år tillsammans med er och Moloch Sacc
För frågor maila eller ring mig gärna.

Med vänliga hälsningar Annika Sjökvist
Mobil: 0736-806522
E-mail: sjokvistannika@gmail.com