Olika former av hästägande

Att äga en egen starthäst


Som ensam ägare är du själv ansvarig för hästens inköpspris, träningskostnader och tävlingskostnader. Det betyder givetvis att du njuter extra mycket av de fördelar och spänning det innebär att ha en helt egen starthäst. Dessutom är det du ensam som erhåller ägarens del av prispengarna på allt den springer in och får stå i vinnarcirkeln och ta emot hederspriser, blommor etc som hästen vinner.
Annika har som mål att ge bästa tänkbara service och information till sina hästägare.
Det är allt från att hjälpa till att leta upp en lämplig häst. När den är i träning är hon alltid redo att diskutera med dig angående hur hästen utvecklas och hur de kort- och långsiktiga planerna kan se ut.
 
Som ensam ägare kan du också se fram emot att ta fram din egen hästägardress. Vilka färger är dina favoriter? Om du köper en åring får du även välja ett namn till den.
Du kan äga en häst genom ditt företag, då är kostnaderna avdragsgilla. Om du inte har ett företag kan du skapa ett bolag runt hästen för att kunna lyfta momsen m.m.
 

Att äga starthäst med vänner


Om ni är ett antal personer som vill köpa/äga en häst tillsammans så är ni gemensamt ansvariga och delar glädjen med varandra. Ni delar då på kostnader och intäkter och har alltid möjlighet att komma och titta på träning och tillsammans heja fram er häst på tävling.

Företag kan äga starthäst


När ett företag äger en häst blir det ett trevligt tillfälle för roliga aktiviteter på galoppbanan. Dessutom knyter det samman företagets medarbetare när de gemensamt följer den spännande resan deras starthäst gör från unghäst till starthäst och förhoppningsvis hela vägen fram till vinnarcirkeln. Hästar i träning kan ägas av företaget och dess kostnader samt moms är avdragsgilla.  
 
Exponering i sociala medier och reklam m.m?
Det finns även möjlighet för ett företag att ingå ett samarbetsavtal med tränaren för att exponera företagsnamnet (och eventuella produkter) på sociala medier/hemsida och logotryck på kläder. Det kan också finnas möjlighet att döpa hästen till firmans namn? Förslagen är många! Hör av dig så tar vi gemensamt ta fram vad som är bäst för just ditt företag.

Andelshästar


Något som blivit enormt populärt senare år är konsortium och andelshästar. Här delar flera personer på andelarna i en häst och får på så sätt uppleva glädjen av att vara hästägare till en väsentligt lägre kostnad än det innebär att äga hästen helt själv. För många ger det även möjlighet att kunna vara andelsägare i flera olika hästar. På så sätt ha du ofta hästar som startar och har alltid något kul att se fram emot.
 
Andelen administreras av Annika och ni är ett stort, härligt gäng som är andelsägare på varje häst. Du blir fakturerad för din del och tar självklart del av vinstpengar för din andel. Annika erbjuder några olika varianter på andelsägande från 4 till 30 andelsägare på samma häst. Det är verkligen roligt att äga hästar tillsammans med andra och man får nya vänner som delar samma intresse. Evenemang som speciella öppet hus och hästvisning samt andra hästägarträffar ordnas för andelsägarna några gånger per år. Du får löpande uppdateringar via email med träningsuppdateringar och information om träningar och kommande starter.
 
Racehorses and Bubbles
Vårt senaste tillskott! Enkelt och tryggt med en fast månadskostnad där allt ingår. Totalt 30 andelar i varje häst och en fast månadskostnad på 940 kr (inkl moms) som täcker alla utgifter för hästen. Du får dina prispengar utbetalda till ditt konto två gånger om året. Detta har på kort tid blivit ett populärt koncept och nya hästar kommer i framtiden att finnas tillgängliga att gå med i. I dagsläget är det härliga 2:årige Moloch Sacc som vi säljer andelar i och det finns fortfarande några andelar kvar. Han har startat fyra gånger, inlett karriären lovande med med en fin tredjeplats, fjärdeplats och femteplats som resultat. Han har en vass avslutning och det ser ut som han även kommer trivas över lite längre distanser. 
Läs mer och köp din andel här:
 
Min Galopphäst
Min galopphäst är ett fristående bolag som har en häst i träning hos Annika (FORWARD FOCUS). Här betalar du en engångskostnad på endast 699 kronor och har då en 1000 - del av hästen.  Din del av prispengarna betalda in till ditt konto vid årets slut. Detta är en typ av andelsägande som blivit mycker populärt, då det är enkelt och även perfekt att ge bort i present till hästintresseradevänner. Du får ett välkomstpaket och mycket information om din andelshäst. 2:årige Forward Focus är toppstammad och mycket lovande. Han har vuxit mycket och inte kommit till start ännu men hans debut kommer närmare och närmare.
Läs mer och köp din andel här:

Kontakt

Annika Sjökvist

Mobil: 0736-806522 (Om jag inte svarar, skriv ett sms så ringer jag upp)

Email: sjokvistannika@gmail.com