Veckobrev från Annika

Hästarna är i toppform och det har ramlat in två fina segrar sedan senaste uppdateringen. Swinging of Venice tog sin sjätte årsseger! Herregud vilken krigare han är! Sedan tog 2: åriga Miss Mehmas en fin maidenseger efter att tidigare under säsongen tagit hela tre andraplatser. Så mycket välförtjänt seger för den välstammade Mehmas dottern. Stort grattis till ägarna Stall TZ respektive Tesch Power KB och Lars - Otto Thorin till segrarna. 

Kvalade 2:åringar
Två kvalhästar hade vi också - King Felix Sacc och Nintu Sacc -båda efter White Soxs (CHI) och uppfödda på Stuteri Saccracing. Deras fina kval hittar du här. De skötte sig perfekt i alla moment och det är alltid roligt att få ett kvitto på att grundarbetet blivit bra samt att vi ser ut att ha två riktigt fina unghästar till nästa år. King Felix Sacc ägs av Stuteri Saccracing AB och Nintu Sacc ägs av Stall Nintu ett nyskapat konsortium med andelar om 10 % - det finns några andelar kvar för dem som är sugna på att äga en startklar tvååring. De väntas göra debut under november månad.

På söndag har vi bara en starthäst, Moloch Sacc. Sedan är nästa tävlingsdag den 9 november och då har vi ett större gäng med starthästar igen.

Hur går det på åringsfronten?
Vi har än så länge fått in tre 1- åringar. Cassandra, Zandro Dee och Inti Sacc - de har påbörjat sin inridning och grundutbildning och är mycket trevliga och läraktiga alla tre. Cassandra har redan varit ute på tur med ryttare och provat att galoppera några steg, har ett underbart  temperament. Zandro Dee och Inti började vi med att kastrera så de ligger ca två veckor efter.

Cassandra som har väldigt intressant stam (efter Bobby´s Kitten (USA) är såld inom stallet till hästägarna Tesch Power KB och Lars - Otto Thorin, jag är väldigt tacksam att dem satsar vidare och uppgraderar sitt hästägande ytterligare. Deras tvååringar Whiskey Sour och Miss Mehmas har gjort det riktigt bra i år och det är så välförtjänt för dem.

Nästa vecka skall vi hämta några fler åringar. Det är väldigt roligt och motiverande tid nu när att se unghästarna utvecklas dag för dag!

200 segrar!
Värt att nämna är även att vår duktiga förstajockey Ulrika Holmqvist tog sin 200:e seger tillsammans med Miss Mehmas i söndags. Stort grattis till Ulrika för den fina bedriften. 

Hej hopp nu skall jag jobba vidare! Ha en fin helg! Med vänliga hälsningar Annika 


Brookhaven
brookhaven 2JPG


Cassandra (bakom ponnyn Miss Spirit) cassandrajpg


Åringen Zandro DeeZandro Deejpg


Vår duktig praktikant Vilma har ridit Daybreaker hela veckan


En nöjd tränare efter att Miss Mehmas tog sin fina seger! Annikajpg