Vad händer i stallet just nu?

Hej allihopa!

Veckobrev tränare Annika Sjökvist.

Nu är det verkligen full rulle i stallet igen efter några veckor med något lugnare på träningsfronten efter sista tävlingsdagen den 14:e februari. Tävlingsuppehållet på Bro Park varar fram till 14:e april. Man har uppehåll under denna period pga. att banan oftast bli oridbar under de veckor som det är tjällossning.

 Stallet har haft en strålande vintersäsong och leder förnärvarande tränarstatistiken med 8 segrar hittills i år. Totalt 24 starter gav 35 % segerprocent och 60 % platsprocent som verkligen känns som en bra inledning på året. Hästarna och ryttarna har varit riktigt tuffa krigare som presterat på topp i skiftande väderförhållanden med snö, slask och många minusgrader. Banan har överlag varit mycket fin, bra jobbat av banpersonalen.

Vi har fått in två nya hästar i träning:
      Highland Queen:4-årigt sto efter Dahess (GB) som är en toppstammad arabiskt fullblod, helsyster med stjärnan Mcallan som har tagit hela 13 segrar. Hon har gjort ett fåtal starter innan hon kom hit och har inte visat så mycket ännu men hon har växt till sig under vintern så detta blir spännande. Äger gör Bodil Blomquist och Aspenäs Arabstuteri.

    Nemesis Sacc: 3-årigt sto efter White Soxs (CHI) som kommit tillbaka efter att ha varit på vintervila nere i Skåne. Nemesis har gjort ett fåtal starter och blandade och gav lite i resultaten. Hon är en ambitiös tjej som tyvärr är väldig liten i storlek och har inte växt något under vintern som vi hoppats på. Vi siktar på att hitta lite enklare uppgifter för henne under året. Äger gör Stuteri Saccracing AB.

Vi önskar varmt välkommen till båda hästarna samt dess ägare!

Vi har även två hästar som tagits ur träning; Logan har lämnat stallet för nya äventyr och vi tackar ägarna Stallbackarna HB för tiden vi fick träna denna härliga kille, 3 segrar och 6 andraplatser hann det bli. Chica Linda är såld som ridhäst då hon inte visade någon större talang för att springa fort, ett sto med underbart temperament så hon har trots sin unga ålder varit en klippa som lugnande förhäst och som tryggt sällskap vid startboxträning. Allt lycka till hos nya ägaren.

De starthästar som startat på under vintern har haft några veckors semester och sattes i gång igen den 1 mars, de har inte direkt tappat någon kondition på den korta pausen och känns ruggigt laddade och fräscha. Vi försöker dock få dem att tagga ner och slappna av så gott det går, det är trots allt mer än en månad till första tävlingsdagen och ryttarna kämpar stundvis rejält med att hålla dem i lagom, lugnt tempo på banan. Hästarna som startat under vintern är Arabianranta, Bearman, Bearded Lady, Cava Queen, Saltillo, Sugoi och Swinging of Venice.

Våra treåringar som inte startat som 2-åringar har däremot tränat på med stärkande vinterträning hela vintern. De skall börja gå snabbare arbeten igen nästa vecka, det gäller framför allt Dancingonthetable som kvalade fint men sedan fick känningar i kroppen som gjorde att han fick ta det lugnt några månader och Grey Runner som kom in sent i träning. Även de båda skimmelstona La Paloma och Miss Maybach är i fullgång och ser jättefina ut.

Alla 2:åringarna tränar på lugnt och fint. De hade en paus i några veckor över jul och nyår men har sedan tränat på lugnt och fint 4–5 dagar i veckan och utvecklas verkligen från dag till dag. Vi har sju tvååringar och jag är mycket nöjd med alla, de är dessutom så otroligt coola och framåt så vi bara njuter av att spendera tid med dem och utbilda dem. Flera av dem är ganska storvuxna men gör allt överraskande enkelt.

Våran satsning på att lansera 2:åriga Forward Focus tillsammans med Mingalopphäst AB har slagit mycket väl ut och många andelar är sålda, i dagsläget har vi runt 200 nya andelsägare i stallet och jag ser verkligen fram emot att vi tillsammans skall följas åt i äventyret med denna väldigt fina unghäst. För många är det första kontakten med en galopphäst/galoppsport och ett träningsstall och jag hoppas att detta leder till att fler får upp ögonen för vår härliga sport och våra fantastiska fullblod!

Forward Focus är snygging som gör allt med lätthet och gärna busar till det lite med sin lite tuffare attityd. Han har precis som sina kompisar varvat veckan med att gå på tur på fältet, kantra på rakbanan samt gå igenom startboxarna. Han är ett matvrak som kan tugga i sig hur mycket hösilage som helst och tycks alltid vara hungrig på mer. Han verkar inte ha anlag för att bli överviktig så han får mycket mat så han skall vara nöjd och glad.


Hur vi tränar just nu? För tillfället har den stora tävlingsbanan varit stängd och vi varierar träningen så gott det går, de tränar på rakbanan, går dressyr på volterna eller går ut på tur på fälten. Vi fick njuta av en fantastisk fin februari där vi kunde kantra ute på snön ute på fälten! Banpersonalen hade pistat upp ett spår i snön så den inte var för djup och det blev ett perfekt underlag.

Jag hoppas att 3: åringarna bland annat La Paloma, Beaded Lady, Dancingonethetable, Bearman och Cava Queen kan utvecklas ytterligare under försommaren så att några av dem räcker till i de klassiska storloppen för treåringar. Där är givetvis stenhård konkurrens men dessa är superfina individer och de flesta av dem är storvuxna och har behövt lite tid för att hitta sina långa ben. De kommer bli bättre och bättre under året och framför allt över lite distans. Mycket spännande. Miss Maybach är Bro Parks drottning på dirttrack (=sandbana) och hon har högst formtal i stallet och bland alla stona i skandinavien =handicap 89. Blir ett mycket intressant år :D  

Till salu:

Det finns nu en häst till salu inom stallet till bra pris! Ovanligt tecknade tvååriga Moloch Sacc (kallas Molle) efter White Soxs (CHI) undan Devassa (GB). Han har kommit långt i träningen, väldigt snäll, ambitiös och talangfull.  Modern var sprinter och det ser ut att vara fart i denna kille. Han får uppmärksamhet var han är går för sitt ovanliga utseende. Ni ser honom i några av fotona nedan, han är fuxen med den väldigt stora bläsen (lyckta) samt mycket vita tecken på benen, ett verkligt unikt utseende. Jag har ingen bråska att sälja, han ägs av mig personligen och kan säljas helt eller i andelar efter förslag, bara han stannar i träning i mitt stall. Filmer finns, kontakta mig för mer information och prisuppgifter. sjokvistannika@gmail.com eller 0736-806522


vinter4jpg

Niunurta Sacc och Forward Focus

vinterjpg

Moloch Sacc och Startlight


vinter3jpg

Moloch Sacc


vinter1jpg

Moloch Sacc och Ninurta Sacc


vinter2jpg

Starlight


vinter11jpg

Cava Queen

vinter7jpg

Bearman

vinter9jpg

Miss Maybach

vinter5jpg

Miss Maybach

vinter10jpg

Bearded Lady

vinter8jpg

Grey Runner och Dancingonthetable