27 April - vilken toppen dag det blev. 2 segrar.

Stallet hade fyra hästar till start samt två amatörryttare som skulle rida upp för licens. Resultat var helt strålande.

Swinging of Venice startade i en silverhandikapp och vann övertygande efter en perfekt resa signerad Ulrika Holmqvist. De liftade med som fyra under hela loppet och sedan smög de upp i slagläge på upploppet, när Ulrika tryckte på knappen 200 meter från mål så sa det bara poff så lämnade de övriga fältet med 7 lätta längder. Jätteroligt och stort grattis till ägare Stall TZ som alltså är kända travtränaren Stefan Melander. 

Ulrika och Swing har en otrolig statistik och har nu tagit 6 segrar tillsammans.

Sedan hade vi Madison County (Martin Rodrigez) och Grey Runner (Ulrika Holmqvist) i en järnlöpning. Fyraåriga Madison County som bara startade för andra gången i sitt liv fick en bra start väl understöd av Martin Rodrigez och låg sedan i front från start till mål, den enda i fältet som kunde haka på var stallkompisen Grey Runner som även han gjorde ett mycket fint lopp som tvåa i mål. Övriga fältet lämnade de en bra bit bakom sig. Vilket formbesked från stallet. Madison County ägs av Annika Sjökvist som köpt henne av uppfödaren Sonja Olsson som åring och de har varit många gråa hår på vägen men då är det extra kul när det går vägen. Verkligen jätteroligt. 

Sedan var det bara Moloch Sacc (Andreas Tapia Dalbark) som var ute i en maidenlopp över 2100 m. Moloch fick en tuff inledning på loppet i vida spår (hade yttersta startspåret), han kom upp i front på bortre lång och kämpade sedan tappert men den hårda inledningen satte sina spår sista biten och han blev 4:a. Ryttaren sa att han med facit i hand skulle valt ett annat upplägg och inte gått så offensivt utan gått på speed istället, för Moloch kändes fantastiskt fin. Way to go, de tar förhoppningsvis revansh den 8 Maj. 

Sedan var det uppridning för amatörryttarlicens för stallmedarbetarna Pauline och Tina. Hästarna de lånade var 4:åriga Cava Queen och  3:åriga Ninurta Sacc. Det såg alla kanonfina ut. 

Jag vill passa på att tacka alla i mitt team och hela kretsen kring stallet! Jag har det bästa och mest engagerade teamet man kan ha. Hästarna är i bästa händerna <3

Nedan följer bilder från Svensk Galopp. 


Swinging of Venice - Ulrika Holmqvist

DSC_6706jpg

DSC_6713jpg

DSC_6713jpg

DSC_6727jpg

DSC_4031jpg


Madison County - Martin Rodrigez
DSC_6814jpg

DSC_6818jpg1

DSC_6835jpg

DSC_4046jpg